;
Kassen - 4K - Gruyterfabriek - 001

x

Gruyterfabriek

In de oude Gruyterfabriek te ’s-Hertogenbosch mocht Hobo in 2008 dit glazen paviljoen realiseren in opdracht van Sijmens Bouw. Een en ander naar een ontwerp van Bröring Architectuur, ten behoeve van de herbestemming van een oude fabrieksruimte naar kantoorfunctie.

Het glazen paviljoen is in het hart van de nieuwe kantoorruimte gelegen en doet dienst als vergader- en bijeenkomstruimte in een informeler setting. De hoge mate van transparantie sluit daarbij perfect aan op het open karakter van de kantoortuin.

Door de kasmaterialen zo “naturel” mogelijk toe te passen wordt het industriële karakter van de oude fabrieksruimte versterkt. Het kas-wandsysteem is opgebouwd uit verstevigde brute aluminium kas-profielen met daarin brute aluminium schuifdeuren, ramen en gelaagde veiligheidsbeglazingen.


Getekend:                Bröring Architectuur
www.Broring.nl

Waar te vinden?

Vergelijkbare projecten

Hobo Bouwwerken

In 1997 heeft Hobo ten behoeve van extra capaciteit een geheel nieuw kantoorpand gerealiseerd aan de Molenstraat te Nederhemert. Waar ooit de voormalige timmerwerkplaats was, kwam een gemoderniseerde nieuwbouw, compleet…

Huize Wielestein

De verbouwing van Huize Wielestein in 1898, te Nederhemert-Zuid, is één van de eerste woningbouwprojecten van Hobo. Dit betrof het bouwen van een complete verdieping op de toenmalige pastorie. Een…

PV-systeem op pannendak

Bij een 2^1-kapwoning te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de nieuwbouw van de woningen een tweetal PV-systemen over het pannendak mogen monteren. Deze modulen hebben tot gevolg dat een…