;
Woningen - 4K - Nijverheidstraat - 002

x

Nijverheidstraat

Aan de Nijverheidstraat te Nederhemert mocht Hobo in 2016 een vrijstaande woning uitbreiden met een extra woonvleugel. Dit geheel in de stijl van de bestaande bouw. De nieuwbouw is gefundeerd op een kelderbak, welke afdraagt op trillingvrije schroefinjectie- of zgn. groutpalen. Ondergronds is een naadloze aansluiting op de originele kelder gemaakt, waardoor de waterdichtheid van de kelder gewaarborgd blijft en de constructie als één geheel kan functioneren.

In dit project is gekozen voor een traditioneel bouwsysteem om de bouwdelen optimaal op elkaar af te kunnen stemmen ongeacht de 22 jaar leeftijdsverschil en bijhorende bouwwijzen. Dit heeft zich vertaald naar een doordachte detaillering, waarbij de nieuwbouw optimaal aansluit op het bestaand en toch aan de isolatie-eisen van de huidige tijd kan worden voldaan. Tot slot zijn in 2017, na gereedkomen van de nieuwe vleugel, ook de bestaande woning gerenoveerd en een kantine en PV-installatie bij het naastgelegen bedrijf gerealiseerd.


Getekend: Van Rooij Bouwontwerp en Adviesbureau
www.VanRooijBouwontwerp.nl

 

Waar te vinden?

Vergelijkbare projecten

Hobo Bouwwerken

In 1997 heeft Hobo ten behoeve van extra capaciteit een geheel nieuw kantoorpand gerealiseerd aan de Molenstraat te Nederhemert. Waar ooit de voormalige timmerwerkplaats was, kwam een gemoderniseerde nieuwbouw, compleet…

Huize Wielestein

De verbouwing van Huize Wielestein in 1898, te Nederhemert-Zuid, is één van de eerste woningbouwprojecten van Hobo. Dit betrof het bouwen van een complete verdieping op de toenmalige pastorie. Een…

PV-systeem op pannendak

Bij een 2^1-kapwoning te Nederhemert-Noord heeft Hobo in combinatie met de nieuwbouw van de woningen een tweetal PV-systemen over het pannendak mogen monteren. Deze modulen hebben tot gevolg dat een…